Hoeveel kost een website/webshop – Kosten website laten maken

hoeveel kost een website

Hoeveel kost een website?

Voor u een website laat maken wil je natuurlijk weten hoeveel de website gaat kosten. De kostprijs hangt af van uw behoeften en wensen. Ieder website is namelijk anders. Op de vraag hoeveel kost een website kunnen wij u een duidelijk antwoord geven, bij ons kan dit reeds voor 850 euro. (compleet)

Wij luisteren naar uw  wensen en komen met een passend ontwerp binnen uw budget. U bepaalt zelf welk budget u wil spenderen aan uw website. Hoeveel de website ook mag kosten wij ontwikkelen steeds  op maat.

De prijs op basis van de omvang

Hoeveel een website kost wordt gebaseerd op de grootte, het aantal pagina’s, responsiviteit, … Webdesign kan je vergelijken met een auto bestellen, hoe meer je wilt, hoe meer kosten maar hoe meer je krijgtAls je van plan bent te investeren in een website moet je voor je gaat vragen wat een website kost eerst goed na denken wat je precies wilt. Wil je een basis website of een zeer uitgebreide website, wil je gevonden worden in Google per zoekwoord? Moet je website veel opties bevatten … Wij kunnen u een eenvoudige website maken voor de prijs van slechts 850 euro (alles inbegrepen) U krijgt dan een gebruiksvriendelijke website van 5 pagina’s en één contactpagina, responsive , zoekmachine vriendelijk en gerichtheid op conversie. Elke website die wij leveren is gemaakt in WordPress CMS.

Hoeveel kost een website met CMS?

Een website laten maken met CMS is de beste investering. Ons webdesign bureau ontwerpt tegenwoordig alleen nog websites in WordPress  CMS. Een CMS is voor u als klant zeer handig omdat je zelf de site kan beheren, je hoeft bij manier van spreken niet meer voor elke aanpassing, update of foto ons kantoor kan contacteren want je kan het zelf aanpassen. Zelfs voor een basic webdesign wordt de website in CMS gemaakt.

Prijs webshop – Hoeveel kost een webshop?

Webshop laten maken? bij ons De prijs van een webshop varieert ergens tussen € 1250 en € 10.000 euro. Veel hangt af van de toeters en bellen die je wenst, het aantal producten die de shop moet bevatten en of je er SEO bij wil of niet. Als je er voor kiest om alle producten zelf in de shop te stoppen heb je alleen de ontwikkeling van de webshop nodig. Voor de prijs van € 1250 kunnen we al een webshop ontwikkelen. Lees hier meer over webshop laten maken.

Goedkope website wat kosten die?

Voorbeeld website: www.mortex-rogita.be

De website van Mortex Rogita bestaat uit een lay-out op maat ontwerpen van de klant, 5 pagina’s + 1 contactpagina. Het design en de content zijn van professioneel niveau voor een goede uitstraling. Des site werd gemaakt in WordPress CMS systeem met basisfuncties en uitgebreide functionaliteit. In het ontwerp zitten 2 galerij pagina’s, de klant kan de inhoud van de site steeds verder uit te breiden alsook foto’s toevoegen. De site is kant en klaar opgeleverd.

Mortex-Rogita koos voor een WordPress website op basis van een op maat gemaakte lay-out. De totaalprijs voor deze website was slechts € 900.

 • Eenmalige design kost van € 900– de pagina’s– Fotoalbum
 • Responsive design (geschikt voor tablets en smartphones)
 • Google Analytics in de website

Deze goedkope website is gebouwd op basis van het ontwerp van de firma zelf. Op basis hun wensen hebben we het webdesign gebouwd.

Standaard budget, maatwerk design

Voorbeeld website: www.gruwez.org

Deze website bevat ongeveer 100 pagina’s met info en SEO landingspagina’s. Professioneel design op maat en content van goede kwaliteit. De site is kant en klaar opgeleverd, ons team voorziet zelf het onderhoud van de website en SEO landingspagina’s.

Gekozen is voor een website op basis van WordPress met een grafisch design op maat gemaakt.

 • Design kosten: € 4.000
 • Kosten voor SEO: € 5000
 • Inhoud (navigatie, teksten, afbeeldingen en zoekmachine optimalisatie)

Totale prijs, eenmalige kosten: € 9000

Maandelijkse kosten voor onderhoud van website en SEO is op basis van een servicecontract op maat.

Voorbeelden webdesign

 

webdesign makenwebsite auto verkopen bestelwagen hurenTAXI antwerpenRONDREIZEN BRAZILIEvertalingen roemeensVRACHTWAGEN ONDERDELENLuchthavenvervoer antwerpen

 

 

 

Hoeveel kost een succesvolle website bij ons bureau? 

Kosten website laten maken? Een succesvolle website dat wil toch iedereen, maar wat kost een succesvolle website? U kan starten met een basis website te laten maken, deze website is volledig compleet, wij ontwerpen een lay-out naar uw wensen en behoeften nadien kan je de website laten optimaliseren voor zoekmachines, ook dit kunnen wij voor u verzorgen aan een vaste prijs. Hoeveel kost een website? Bij ons wordt de prijs van een website niet bepaald volgens een uurtarief (want de klant weet van tevoren nooit hoeveel hij moet betalen) wij werken met pakketten. Ontdek hieronder de gemiddelde kosten voor het laten maken van een website.

Alle prijzen excl. BTW 21%

Hoeveel kost een website laten maken en wat krijg je ervoor?

U zal merken dat de kostprijs van een professioneel gemaakte website bij ons designbureau ligt tussen 850 euro en 2999 euro.

Wat kan je voor zo’n prijs verwachten?

 1. Een professioneel en makkelijk te gebruiken WordPress CMS systeem
 2. Heel wat extra functies
 3. Google Analytics implementatie (meten is weten)
 4. Een zoekmachine vriendelijke website
 5. Een responsive website
 6. Google + en Social Media koppeling

Wil je meer weten over hoeveel een website kost?

Interesse in een basis website of wil je een website op maat laten maken? Voor meer informatie Bel : 0495/21 45 83 – e-mail: info@seobureau.be

Tags :  Betaalbaar webdesign – Betaalbare website voor kmo  – Betaalbare website laten maken  – Goedkope website laten bouwen – Goedkoop webdesignHoeveel kost een website  –  Kostprijs website  – Eenvoudig webdesign – Offerte webdesign – Offerte website – Prijzen website – Simpel webdesign – Voordelige website – Webdesign prijzen – Website prijs – Webdesign Antwerpen – Webdesign Bureau – Website design – WordPress webdesigner – Website ontwikkeling – Website ontwerpen –  Website laten maken

Kosten website: waar zitten de verschillen?

De prijs die u moet betalen voor een website kan heel erg variëren; van een paar honderd euro tot tienduizenden euro’s. Het verschil in kosten zit hem in de factoren:

 1. CMS of niet : Iedere website is tegenwoordig gebouwd op een content management systeem (CMS). Deze systemen zijn in te delen in twee groepen: open source en maatwerk. Wij werken het het open source systeem WordPress. Open source systemen zijn meestal niet gratis en maatwerk systemen zeker niet; de kosten hiervan kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. In het algemeen is er tegenwoordig eigenlijk geen reden meer om te betalen voor een maatwerk CMS. De open source systemen zijn zo goed en betrouwbaar dat iedere website ermee gebouwd kan worden.
 1. De technische complexiteit : Een website die alleen maar bestaat uit gewone pagina’s met teksten en hier en daar een afbeelding kan tegen lagere kosten gebouwd worden omdat ze technisch gezien simpel zijn. En website wordt duurder als er bijvoorbeeld een database met producten in moet komen, meerdere contactformulieren, koppelingen met andere systemen, etc.
 1. De hoeveelheid content : Het toevoegen, beheren en bewerken van de inhoud van een website is veruit de grootste kostenpost en het kost veel meer tijd dan het design en de techniek bij elkaar. Veel organisaties willen dit zelf doen, maar verkijken zich er vaak op hoeveel werk het is. Als u het wilt uitbesteden hou dan rekening met een extra kostenpost. Het maken van de inhoud heeft ook alles te maken met de vindbaarheid in Google; bezuinig hier dus niet op! Voor het maken van een goede webpagina is ongeveer een uur nodig.
 1. Het type content: Zoals hierboven al genoemd is een website met teksten en plaatjes simpel en dus goedkoper. Lijsten met producten, artikelen in verschillende categorieën, losse blokjes met inhoud (widgets), fotoalbums en bestelformulieren zijn voorbeelden van inhoud die een website duurder maken.
 2. Het grafisch ontwerp : Het design van een website kan veel tijd kosten en daarmee ook een hele grote kostenpost. Soms is dat essentieel, vooral als ‘beleving’ een belangrijke sol speelt in uw marketingstrategie. Maar in veel gevallen voldoet een standaard sjabloon met een eigen logo ook prima en hiermee kunnen kosten bespaard worden.
 1. De hosting : Goede hosting van een website is belangrijk vanwege de snelheid en de veiligheid. Voor gewone websites zonder hele grote aantallen bezoekers volstaat een hostingpakket in de orde van grootte van 2 – 50 euro per maand, maar voor hele grote websites moet er gekozen worden voor een totaal ander pakket dat wel honderden euro’s per maand kost.
 1. Toekomstplannen : Misschien begint u klein maar heeft u plannen om met uw website verder te groeien. Dan is het belangrijk om in het begin niet te beknibbelen op website kosten waar u later spijt van krijgt.
 1. Het bureau: Bureaus die websites bouwen verschillen heel erg van elkaar qua kosten. Dat begint al met de uurtarieven; die variëren van € 75 tot boven de € 200. Voor het bouwen van professionele websites die vindbaar zijn in Google is een uurtarief tussen € 80 en € 125 normaal. Boven dit niveau betaalt u waarschijnlijk ook voor de naam van het bureau en moet u zich afvragen of u dat de investering waard vindt. Onder dit tarief moet u extra kritisch zijn op de kwaliteit en het kennisniveau, vooral met betrekking tot de vindbaarheid in Google. Een ander groot probleem is dat met name de technische bureaus geneigd zijn om af te wijken van de standaard functionaliteit van het CMS. Hierdoor ontstaat er maatwerk en dat moet zoveel mogelijk vermeden worden. Dat maakt een website niet alleen duurder, maar ook gevoeliger voor fouten.

Om een indruk te geven van de kosten van websites geven we hier een aantal voorbeelden. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat iedere situatie anders is en onderstaande bedragen dus slechts voorbeelden zijn!

 Alle prijzen excl. BTW 21%

Bewaren